Vizualizari : 5,512

Miercuri, 1 mai, între 19:30 – 20:30, va fi realizat la unison procedeului yoghin de trataka cu Samavarta-Yantra.

SAMAVARTA-YANTRA este diagrama simbolică ce permite intrarea într-o inefabilă stare de rezonanță ocultă cu sfera de conștiință a ființei spirituale excepționale cunoscută în tradiția vedică sub numele de Samavarta-Devata.

Samavarta-Devata este o fiinţă spirituală din tărâmul tainic al zeilor, care se află în strânsă legătură cu sfera de conştiinţă spirituală amplă a Marelui înțelept Angira (Angira-Maharishi).

În tradiția vedică, marele înțelept Angira este o emanație directă a sferei infinite de conștiință a lui Dumnezeu în aspectul de Creator al Universului (Brahma), altfel spus, el este un ”fiu” al lui Brahma.

Marele înțelept Angira este unul dintre cei șapte Mari înțelepți (Sapta-rishi) ai primei perioade spirituale (Manvantara).

Prin focalizare constantă a atenției (trataka) în centrul său, Samavarta-Yantra facilitează aspirantului spiritual intrarea în stare de rezonanță ocultă cu sfera amplă și elevată de conștiință spirituală a ființei zeiești ce este cunoscută sub numele de Samavarta-Devata.

Samavarta-Devata poate să ofere aspiranților spirituali:

• Posibilitatea unei rapide și foarte eficiente purificări a câmpului conștiinței, în vederea trezirii și amplificării în ființă a unor stări spirituale de transcendență.

• Sfera sa de conștiință este caracterizată de o mare fervoare spirituală (varta), asociată cu o exemplară stare de egalitate lăuntrică (sama).

• O profundă și exemplară detașare și egalitate.

• O oglindă a tuturor impurităţilor, a inutilităţilor, a aspectelor inferioare de natură inerţială (tamas), care încă mai persistă în conştiinţă, atât cele despre care ştim, cât şi altele de care nu suntem deloc conștienți în acest moment.

• Autoinvestigare a conţinutului neștiut al sferei subconştiente.

• Capacitatea lăuntrică uluitor de mare de a angrena cu o mare rigurozitate o disciplină spirituală profund transformatoare într-o anumită direcţie spirituală.

• Starea de egalitate lăuntrică în chiar miezul pasional al implicării în acţiune.

• Stăpânire spirituală excepțională exercitată asupra instrumentelor de acţiune (karmendriya).

• Raportarea constantă, nealterată, dar totodată frenetică, la realitatea Sinelui Suprem Nemuritor (Atman) al Ghidului spiritual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.