Nicolai

Filmul documentar Operațiunea CHRIST este o investigație în trei episoade într-un caz de grave încălcări ale drepturilor omului realizate de către autoritățile române împotriva mișcării spirituale yoghine MISA și a mentorului său Gregorian Bivolaru.

Aceste încălcări au culminat în anul 2004, într-un raid armat de o neobișnuită amploare al Poliției împotriva Școlii de yoga. Ca urmare, la scurt timp după aceea, Gregorian Bivolaru a plecat în Suedia, unde a primit azil politic în 2005.

Trilogia oferă dovezi concrete legate de mărturia trimisă de el la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Cluj. În acest proces, deschis împotriva lui Gregorian Bivolaru și a altor 21 de practicanți yoga, munca voluntară realizată pentru organizație a fost prezentată de către procurori și de mass-media din România drept trafic de persoane. În România există de 25 de ani o intensivă campanie de presă împotriva acestei mișcări spirituale, ce abundă de acuzații. Premisa de nevinovăție nu este respectată, iar opinia lui Gregorian Bivolaru lipsește cu desăvârșire. Filmul vine să prezinte tocmai opinia fondatorului MISA, care consideră că respectivele acuzații sunt un rezultat al unei comenzi politice construită în spatele scenei de către politicieni de rang înalt în colaborare cu serviciile secrete din România și cu Parchetul și care sunt servite populației de către presa extrem de părtinitoare.

Dacă el are dreptate, atunci cine sunt cei care trebuie să răspundă pentru că o mișcare spirituală yoghină este considerată drept un pericol pentru securitatea națională? În România există o zicală „Adevăratul hoț strigă HOȚII către alții, cei nevinovați”.

Despre autor:
Nicolai Andersen este un regizor danez, activist pentru drepturile omului. Este licențiat în „Studii de Film și Mass media”.

Cele trei episoade ale trilogiei:

  • Episodul 1 – Contextul istoric
  • Episodul 2 – Contextul politic
  • Episodul 3 – Verdict și concluzii finale

 

Episodul 1 – Contextul istoric

Vizualizari : 64,387

 

Episodul 2 – Contextul politic

Vizualizari : 45,437

 

Episodul 3 – Verdict și concluzii finale

Vizualizari : 29,833

 

26 COMENTARII

  1. Excellent Documentary! Straight, honest, informative and touching. Puts together the pieces into the big picture with attention to the details. Great filmaking, bringing facts and clarity to a case that has been and still is being represented in the mainstream media by lies, defamation and misinformation. The publication of this documentary is very necessary in this hour when Mr. Bivolaru is again suffering severe human rights violations, being on trial and imprisioned in France due to an unjust European arrest warrant fabricated by the Romanian authorities for the same case for which he was given political asylum in Sweden.
    We are waiting anxiously the release of the two following episodes.
    Thank you and congratulations to Nicolai, MISA TV and all who worked on this film to make it happen.

    • Thank you Reiner, for the heart-warming commentary 🙂 Regarding the second episode, we hope to have it up running in the end of this month.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.